BiOrganik Bio basmati barna rizs 500g gluténmentes
1.159 Ft
Illatos, „pergős”, nem tapadós, hosszúkás szemű rizs. Rostokban gazdagabb, mint a fehér rizs.
Jelentőség, hatások: A basmati barnarizsnek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a többi rizsnek, ami azt jelenti, hogy a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel és emeli meg a vércukorszintet. Ebből kifolyólag cukorbetegek, inzulinrezisztenciások és fogyni vágyok számára ajánlott erre a fajtára cserélni a fehérrizst. A barna rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény.
Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 25-30 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.
Összetevők: basmati barna rizs*
Bio és gluténmentes
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A basmati rizst a Himalája lábánál kezdték el termeszteni, többezer évvel ezelőtt. A basmati rizs hosszabb szemű, mint más rizsfajták, főzéskor kellemes, kicsit dióra emlékeztető illata van. Nem tapad össze. Basmati rizsből is van fehér és barna. A barna rizs abban különbözik a fehértől, hogy hántolás során rajta hagynak egy rostokban és értékes tápanyagokban gazdag réteget.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1548 kJ / 370 kcal |
Zsír: | 2,9 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,6 g |
Szénhidrát: | 73,8 g |
- amelyből cukor: | 1 g |
Rost: | 3,5 g |
Fehérje: | 7,9 g |
Só: | 0,0025 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó! Származási ország: Pakisztán
Rizses lecsó, sütőben sütve: Hozzávalók: 3 bögre víz 1,5 bögre basmati barna rizs 3-4 tk. himalaya só 1 nagy fej vöröshagyma 1 kg paprika 3 szem paradicsom 2 gerezd fokhagyma 2 tk. ételízesítő ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg) 3 tk. pirospaprika 2 dl rizsdresszing 20 dkg Violife olvadós sajt 2 ek. olívaolaj
Elkészítés: A barna rizst sós vízben megfőzzük. A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk. Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt).
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal
További információk
Tömeg | 0,5 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.