Naturmind tápiókagyöngy 500g
749 Ft
Természetesen gluténmentes.Magas szénhidráttartalmú.Könnyen és gyorsan elkészíthető.
Jelentősége, hatása: A tápióka főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet. Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott. Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék. Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős. Nátriumban szegény. A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Laktózt sem tartalmaz, így laktóz- és tejmentes diétában is alkalmazható.
Összetevők: tápióka -gluténmentes
Származási ország: Thailföld.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Kiszerelés: 500g
Felhasználás: A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz. Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is alkalmazható vagy akár levesbetét is lehet belőle (gyümölcslevesben jól mutat).
A tápiókapuding elkészítéséhez először 10-15 percre vízbe vagy növényi tejbe áztassuk be a tápiókagyöngyöt, majd tetszés szerint ízesítve lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10-15 perc). Kis tálakba kanalazva hagyjuk kihűlni.
A tápióka semleges íze miatt édes és sós puding is készíthető belőle. Friss, lédús gyümölccsel a legfinomabb.
Ha legközelebb egy igazán különleges, mégis nagyon egyszerű itallal szeretnénk meglepni vendégeinket, készítsünk nekik bubble tea-t, tápiókagyönggyel! Ehhez csak be kell áztatnunk a tápiókagyöngyöket fekete vagy erős színű gyümölcsteába, majd hagyjuk, hogy a gyöngyök megduzzadjanak és átvegyék a tea színét. Ez után a duzzadt gyöngyöket hideg vízzel átmossuk, leszűrjük és shakerben vagy annak hiányában egy befőttesüvegben alaposan összerázzuk. Dekoratív üvegpohárban, vastag bambusz szívószállal tálaljuk
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1516 kJ / 356 kcal |
Zsír: | 0,1 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,03 g |
Szénhidrát: | 88,4 g |
- amelyből cukor: | 0 g |
Fehérje: | 0,56 g |
Só: | 0,03 g |
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.
A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.
Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.
A tápiókagyöngy a tápióka gumóból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Dél-Kelet Ázsiában kedvelt alapanyag, főleg desszertek és olyan különlegességekhez használják, mint a bubble tea
Az oldalunkon lévő adatokat folyamatosan frissítjük, törekszünk arra, hogy naprakészek legyenek! Szeretnénk felhívni azonban a figyelmet, hogy ennek ellenére a webshopon szereplő adatok (beleértve a termékfotókat, tápérték-, összetétel-, és allergén információkat is) csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek az élelmiszerek természetéből adódóan! A friss, aktuális információkat a termékek csomagolásán találják meg! Ha bármilyen kérdésük adódna ezzel kapcsolatban, úgy kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
További információk
Tömeg | 0,5 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.