Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék 1kg
2.689 Ft
Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát. Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani. A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Felhasználási javaslat: Hozzávalók (495 grammos kenyérhez): 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék, 3 g porélesztő, 1 g szódabikarbóna, 4 g só, 275 g langyos víz, 20 g frissen facsart citromlé, 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés: A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába). Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó – felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges! A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad. Tárolás: Száraz, hűvös helyen
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 100 g kisült kész kenyérben* |
energia: | 1502 kJ / 354 kcal | 933 kJ / 220 kcal |
zsír:
- amelyből telített zsírsavak: |
1,7 g
0,4 g |
1,3 g
0,4 g |
szénhidrát:
- amelyből cukrok: |
74,7 g
1,4 g |
45,8 g
1 g |
rost: | 5,2 g | 3,2 g |
fehérje: | 7,5 g | 4,8 g |
só: | 0,02 g | 0,82 g |
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.