Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1kg
2.309 Ft
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz. A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db gyümölcsös muffinhoz): Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék
- 170 g langyos víz
- 25 g frissen facsart 100%-os citromlé
- 70 g Szafi Fitt por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet. Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs). Rácson hagyjuk kihűlni, majd – piskóta esetén – vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzések: Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta! Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje. Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb. A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja. Mivel a piskóta állagát a tojás adja, ezért a tojásmentes piskóta a hagyományosnál töményebb állagú sütemény. Aki nem tojásérzékeny és nem is vegán annak a tojásos verziót ajánljuk.
Energia | 1444 kJ / 341 kcal |
Zsír | 1,5 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 70,8 g |
- amelyből cukrok | 4,8 g |
Rost | 8,5 g |
Fehérje | 6,8 g |
Só | 0,19 g |
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.