Szafi Reform Csökkentett szénhidrát-tartalmú lángos lisztkeverék 500g
1.579 Ft
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.
Összetevők: Tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), paleo lisztkeverék (szezámmagliszt, kókuszliszt, batáta liszt).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.
Felhasználási javaslat: LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db., kb. 100 grammos lángos): 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék; 6 g só; 20 g frissen facsart citromlé; 3 db M- es tojás; 100 g víz; +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz, továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor
Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).
Átlagos tápérték | 1 db (100g) kisült lángosban* |
energia: | 1049 kJ / 251 kcal |
zsír: | 7,8 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 4,3 g |
szénhidrát: | 29,2 g |
– amelyből cukrok: | 0,9 g |
rost: | 13,2 g |
fehérje: | 9,4 g |
só: | 1,7 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
További információk
Tömeg | 0,5 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.