Szafi Free Narancsos csoki ízű hajdina keksz / kása alap – sárgabarackkal

1.339 Ft

Összetevők: Gluténmentes hajdina (hajdina pehely, puffasztott hajdina) (60%), aszalt sárgabarack (aszalt sárgabarack, rizsliszt) (29%), narancs őrlemény (7,5%), zsírszegény kakaópor, természetes aroma.

Fogyaszthatjuk müzli keverékként is joghurttal elkeverve, ízlés szerint tovább gazdagítható egyéb aszalványokkal, magokkal, csoki darabokkal, édesítőszerrel, esetleg friss gyümölcsökkel.
A gondos technológia ellenére magot, magtöretet tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Átlagos tápérték 100g keksz/kása alapban: Energia: 1376 kJ / 325 kcal
Zsír 3g, amelyből telített zsírsavak 0,7g; Szénhidrát 58,4g, amelyből cukrok 20,9g; Rost 7,5g; Fehérje 12,5g; Só 0,06g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslatok: Főzés nélküli kása készíthető a keverékből, 1 adaghoz: 50 g Szafi Free keksz/kása keverék, 90g (azaz 0,9 dl.) tetszőleges hőmérsékletű növényi tejjel (pl. Alpro /19 kcal/ kókuszital) (vagy narancslével) és ízlés szerint édesítővel (pl. 1 tk. Szafi Free ötszörös édesítő) elkeverve. Fogyasszuk gyümölccsel, magokkal, kakaóbab törettel, aszalványokkal elkeverve, megszórva.

Narancsos csoki ízű PUHA zsírszegény vegán keksz vagy müzli szelet (10 db.): Hozzávalók: 150 g Szafi Free keksz/kása keverék; 160g Szafi Free sárgabaracklekvárral elkeverve (ízlés szerint adható hozzá plusz édesítés!). /A sárgabaracklekvár helyettesíthető 120 g növényi tejhelyettesítővel (pl. Alpro /19 kcal/ kókuszital) és édesítőszerrel, vagy 120g grapefruit lével, narancslével, mandarin lével./

Így készítsük a müzlit: Miután elkevertük az összetevőket és pihentettük 5 percig, egy olaj-sprayvel kifújt tapadásmentes zsírpapírra simítsuk el a masszát vizes kanállal, igazítsuk el téglalap alakúra. Késsel vágjuk be 10 részre a masszát. Amennyiben ropogósabb kérget szeretnénk vékonyan fújjuk le olaj sprayvel. 180 fokon 40 percig süssük, majd a vágás mentén tördeljük el a müzlit.

Így készítsük a kekszet: Miután pihentettük a masszát, egy olaj sprayvel kifújt tapadásmentes zsírpapírra adagoljuk (10 db.-ot) egy kiskanál segítéségével, amit végül vizes kanállal elsimítunk. 180 fokon 40 perc alatt süssük készre, sütés előtt lefújhatjuk olaj sprayvel, amennyiben ropogósabb kekszet szeretnénk kapni.

Kihűlve fogyasztandó (akkor éri el a tökéletes állagot, ugyanis picit még keményedik!).
Uzsonnás zacskóban, szobahőmérsékleten tárolandó!
Megjegyzés, tipp: adhatunk hozzá egy marék darált diót, amennyiben zserbó ízű kekszet szeretnénk kapni, ill. diéta szerinti olvasztott csokival is bevonhatjuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szafi Free Narancsos csoki ízű hajdina keksz / kása alap – sárgabarackkal” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük