Szafi Free Vegán proteines növényi fasírt alappor 300gr
1.369 Ft
Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
Felhasználási javaslat: Répás növényi fasírt recept, hozzávalók:
- 100 g Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor
- 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 65 g aprított (vagy reszelt) répa
- 5 g friss aprított petrezselyemlevél
- 10 g citromlé
- 80 g víz
- Sütéshez: kókuszolaj
Elkészítés: Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral. Pihentessük 15 percig. Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat. Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 – 2,5 percig süssük a fasírtokat. Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni. Kiszerelés: 300g. Tárolás: Száraz, hűvös helyen!
Átlagos tápérték | 100 g fasírt alapporban |
Energia: | 1471 kJ / 348 kcal |
Zsír
|
3,2 g
0,8 g |
Szénhidrát
|
54 g
2,5 g |
Rost | 9,7 g |
Fehérje | 21 g |
Só | 2,21 g |
További információk
Tömeg | 0,3 kg |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.